Digipalvelun uudistaminen

Blog

Kun digipalvelun uudistaminen on ajankohtainen, on hyvä ottaa muutama asia huomioon.

Käyttäjiltä kerätty palaute. Minkälaista tietoa olemme saaneet nykyisen palvelun käytöstä ja mihin asioihin palautteet ovat keskittyneet.

Kilpailija-analyysi. Kun lähdet luomaan uutta, muista varmistaa että sinulla on riittävä määrä tietoa markkinasta, siitä mitä vastaan uudistettu palvelu kilpailee sekä käsitys siitä mitä muita palveluita käyttäjäsi käyttävät.

Toiminnallisuuksien priorisointi. Kaikkea ei tarvitse eikä edes kannata julkaista kerralla. Kun laitat pienempiä kokonaisuuksia ulos, saat heti palautetta uuden palvelun käyttäjistä. Beta -versio liveksi.

Käytettävyys ja käyttöliittymä. Mitkä ovat olleet nykyisen palvelun suurimmat haasteet käyttöliittymän ja käytettävyyden kannalta? Miten näistä asioita tulisi ratkaista ja paljonko se vaatii taustajärjestelmiin muutoksia.

Tekninen suorituskyky. Kun rakennetaan uutta, otetaan uudempia versioita käyttöön ja toiminnallisuuksia lisätään, pysyykö järjestelmän suorituskysy mukana.

Tietoturva. Miten varmistetaan, että kaikki käytössä oleva data on turvassa, eikä käyttäjien tietoihin pääse ulkopuolelta. Miten varmistat tilanteen, jossa kaikki kaatuu ja tuhoutuu? Miten nopeasti saat koko järjestelmän uudestaan pystyyn?

Testaaminen ja jatkuvan testauksen malli. Testaamisen tärkeyttä ei voi liikaa painottaa. Minkälainen automaattitestauksen malli on käytössä ja miten varmistetaan jokaisen version/muutokset kohdalla että kriittiset osiot toimivat edelleen.

Markkinointi ja viestintä. Miten ja missä vaiheessa nykyisille käyttäjille viestitään tulevista muutoksista ja miten heitä pidetään mukana prosessissa. Kun uusi versio on ulkona, minkälainen markkinointi käynnistyy?

Seuranta ja analysointi. Kun sitten lopulta ollaa livenä, muista huolehtia että palvelun toimivuutta seurataan, käytettävyyttä analysoidaan ja datan pohjalta tehdään muutoksia.

Ylläpito ja jatkokehitys. Minkälainen jatkuvan kehittämisen malli on käytössä ja miten varmistetaan että alussa suunniteltua kokonaisuutta ei paisuteta epäolennaisilla toiminnallisuuksilla.

 

Janne Gylling
janne@goodside.fi
044 750 4444


AIVAN KUIN

NETFLIX

mutta UI/UX-suunnittelulle

Design as a Service →